Sadık Yalsızuçanlar


www.sadikyalsizucanlar.net

yucanlar@gmail.com | yucanlar@yahoo.com

Yazar Ara

Yazar Hakkında

1962 yılında Malatya'da doğdu. İlk ve ortaokulu burada okudu. Dörtyol Deneme Lisesi'nden sonra, Hacettepe Türkoloji bölümünü bitirdi. Bir süre öğretmenlik ve yayıncılık yaptı. 1988 yılında TRT'ye Yardımcı Prodüktör olarak atandı. 2010 yılında bu kurumdan prodüktör olarak emekli oldu. TRT'de çalıştığı süre içerisinde daha çok kültür belgeselleri çekti. Bunlar arasında, çeşitli ödüller de kazanmış olanları : Ozanın Kopuzu Aşığın sazı, Avşar Elleri, Kum Saati, Aşka Dair, Kırkambar, Her Yer Kerbela sayılabilir.
İlk öyküsü, bir gazetenin kültür-sanat sayfasında, 1980 yılında yayımlandı.Öykü, roman, masal, deneme, araştırma-inceleme kitapları yazdı.
Aşkın yayımlanmış kitabı bulunuyor.
Sinema ve televizyonun doğasına ilişkin çeşitli denemeler yazdı, araştırma kitapları hazırladı. Rüya Sineması adlı kitabı, bu alandaki en çok ilgi gören kitabıdır.
Televizyon ve Kutsal, İletişim / Deveran mı Kesik Devre mi?, Tarafsızlık Masalı ve Düşkırığı televizyona ilişkin bazı kitapları.
Birçoğu dünya dillerine çevrilen eserleri : Şehirleri Süsleyen Yolcu, Güzeran, Gerçeği İnciten Papağan, Kuş Uykusu, Gezgin, Dem, Anka, Birdenbire, Vefa Apartmanı, Evden Eve Gezen Ölüm, Fatıma'nın Gözyaşı, Aşk kağıda Yazılmıyor, Sırlı Tuğlalar, Hiç, Cam ve Elmas, Bir Yolcunun Halleri, Yakaza, Garip, Geçen Gün Ömürdendir.