Dr. Sabri Demirci


sabri.demirci@chello.se

Yazar Ara

Yazar Hakkında

1955 yılında Manisa'da doğdu. Manisa İmam Hatip Lisesinden mezun oldu (1974). Daha sonra Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Tefsir-Hadis Bölümünü bitirdi (1979). Özel olarak 10 sene Arapça dili ve edebiyatı ile Kur'an ilimleri ve fıkıh dersleri aldı.
Memuriyete Diyanet İşleri Başkanlığı Manisa-Kula İlçe Vaizliği ile başladı (1979). Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Müftüler ve Vaizler İhtisas Kursundan mezun oldu (1986). Mezuniyetten sonra Almanya Berlin Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ateşeliğinde Din Görevlisi olarak çalıştı (1986-1992). Daha sonra Manisa-Saruhanlı İlçe Müftülüğüne atandı (1992-1998). 1998'den bu yana, T.C. İsveç Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği nezdinde Din Görevlisi olarak çalışmaktadır.
Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde, "Manisa İl Halk Kütüphanesindeki Kıraat, Tefsir ve Tefsir Usulüyle İlgili Yazma Eserlerin Tavsifi" isimli mezuniyet tezi vardır (1979). Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezine, "İslâmda Musiki ve Çalgı Aletlerinin Hükmü" konulu bir bitirme tezi sunmuştur (1986).
Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde, İlahiyat Anabilim Dalı Tefsir Bilim Dalında, "Fahruddin Razi'nin Tefsiri Mefatihu'l-Gayb'da Müşkilu'l-Kur'an Meselesi" konulu doktora tezini 2003 yılında bitirmiştir.
Arapça, Almanca, İngilizce ve İsveççe bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.