M. Talât Uzunyaylalı


talatuzunyaylali@mynet.com

Yazar Ara

Yazar Hakkında

1953 yılında Erzurum'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Erzurum'da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu.
Gazeteciliğe 1972 yılında Erzurum'daki mahalli gazetelerde yazı yazarak başlayan M. Talât Uzunyaylalı, on yıl boyunca İstanbul'da çeşitli gazete, dergi ve ajanslarda çalıştı. 1984 yılında Anadolu Ajansı'na girdi ve bu kuruluştan 1999 yılında emekli oldu.
2000 yılı Nisan'ında Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde okutman oldu. Uzunyaylalı, beş yıl buyunca da rektörlük basın danışmanlığı görevini yürüttü. 2013 yılı Mart'ında Erzurum Büyükşehir Belediyesine geçen Uzunyaylalı, bu kuruluşta, 'Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı' sıfatıyla çalışmaya devam etmektedir. Uzunyaylalı evli, dört çocuk babasıdır.
www.kuranufku.com sitesinde kuran okumaları, www.medeniyetimiz.com sitesinde edebiyat yazıları yayınlamaya devam eden Uzunyaylalı, ayrıca çeşitli gazete, internet sitesi ve dergilerde de makaleler yayınlamakta, TV kanallarında program yapmaktadır.
Roman ve araştırma-inceleme dallarında eserler vermeye devam eden Uzunyaylalı'nın yayınlanan çalışmaları şöyle:
Roman: Senatörün Kızı, Taht ve Baht, Sabrın Suskun Sesi, Aldatılan Leylekler, Aydınlığı Bulan Adam, Efsane Kadın Nene Hatun, Paylaşılamayan Topraklar.
Araştırma-İnceleme: Alevilere Göre Alevi İnanışı ve Siyasi Alevilik, Avrupa Topluluğu İslam ve Türkiye, Tanzimat'tan Günümüze Türkiye'de Basının İslam'a Bakışı.