Mahmut Harmancı


mahmutharmanci@yahoo.com.tr | gelisim1@tr.net

Yazar Ara

Yazar Hakkında

1958 yılında Konya Güneysınır'da doğdu. 1981 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Askerlik sonrası bir süre serbest ticaretle uğraştı. 1986 yılında, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nda göreve başladı. Denetçi yardımcısı, denetçi ve başdenetçi olarak ülkemizdeki birçok önemli ve büyük kuruluşun denetiminde görev aldı. 2008 yılı başında Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Üyesi oldu. 2010 yılı sonunda Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu ile Sayıştay'ın birleşmesi üzerine Sayıştay'da Uzman Denetçi ve Grup Başkanı oldu. Halen Kamu İşletmeleri Bölümü Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Mesleği dolayısıyla oluşan birikimini profesyonel olarak değerlendirebilmek amacıyla, 1998 yılından bu yana kişisel gelişimle ilgilenmektedir. 2006 yılında “İşte Zaman Yönetimi”, 2008 yılında “İş'te İmaj Faktörü”, 2010 yılında “Demokrasi Tarihimizde Bir Kırılma; 22 Temmuz Seçimleri” konulu kitapları yayınlandı. Denetim ve muhasebe üzerine mesleki yayınları da bulunmaktadır.
Birikimini yayın çalışmaları yanında, çok özel gruplara yaptığı sunumlarla da paylaşmaktadır. Bu konuda birebir çalışmaların önemine inanmakta, bu amaçla “yaşam koçluğu” ve “kariyer koçluğu” programları geliştirmiş bulunmaktadır. Halen birçok kişinin fahri koçluğunu yürütmekte, hayat ve iş başarılarına katkıda bulunduğu kişilerin sayısı her geçen gün artmaktadır.
Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı, Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü, Rekabet Kurumu, Vergi Denetim Kurulu… gibi kuruluşlarda düzenlediği eğitim çalışmalarıyla özellikle “Zaman Yönetimi” ve “İmaj Yönetimi” konularını, kamuda kurumların meslek içi eğitim programlarına yerleştirmeye çalışmaktadır.
Kişisel gelişim çalışmalarına “liderlik” ağırlıklı olarak devam etmektedir.
Evli ve üç çocuk babasıdır.