Dr. Furkan Aydıner


Yazar Ara

Yazar Hakkında

Muş'un Varto ilçesinin Kaynarca köyünde 1972 yılında doğdu. İlkokulu köyde bitirdikten sonra, çobanlık yapmamak için evden kaçtı ve Varto'daki amcasının evinde kalarak ortaokula devam etti. Kırklareli Sağlık Meslek Lisesini dereceyle bitirdi. 1990-1994 yılları arasında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünde lisans eğitimi alırken, aynı zamanda Ankara Numune Hastanesi'nde Sağlık Memuru olarak görev yaptı. 1996 yılında Gazi üniversitesi İktisat Bölümünden yüksek lisansını tamamladı. Türkiye'de iktisat alanında ve ABD'de eğitim alanında iki ayrı doktora derecesi aldı.Aynı dönem Dost TV ve Dost FM için birçok program hazırlayıp sundu.
Oniki sene ABD'de çeşitli üniversitelerde öğretim üyesi olarak dersler verdi ve bir araştırma kuruluşunda uzman araştırmacı olarak çalıştı.
Bilimsel makaleleri pek çok uluslararası ve ulusal dergide yer alanDr. Aydıner, Harvard ve Cambridge Üniversitesi başta olmak üzere, ABD, Avrupa, Ortadoğu ve Uzakdoğu'da birçok üniversitede konferans verdi.
Dr. Furkan Aydıner şu anda Suudi Arabistan'daki Kral Suud Universitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışıyor. MBA dersleri veriyor ve nöroiktisat alanında araştırmalar yapıyor.
Muhtelif kitaplarda bölüm yazarlığı dışında, Dr. Aydıner'in altısı telif ve ikisi çeviri olmak üzere sekiz kitabı var. Kitaplarından bazıları Arapça, Almanca ve İngilizceye çevrildi, aynı zamanda Zaman ve Yeni Şafak gazetelerinin yorum sayfalarına katkıda bulunuyor.
İki doktorası olan, dört dili konuşan Dr. Aydıner,evli ve beş çocuk babası.

Yayınlanmış Eserleri

Thomas (Almanca)
Seküler Bilimin Tanrıları
Rabbini Arayan Thomas 2
Atasını Kaybeden Ateist
Rabbini Arayan Thomas
Meşrutiyet'ten Günümüze Darbeli Demokrasi