Riccon Doğan


riccond@bluewin.ch

Yazar Ara

Yazar Hakkında

1966'da Ankara'da doğdu.


Ankara üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nden mezun oldu. Ardından Roma'da Comedia Dell Arte'da eğitimini tamamladı. 1990 yılında İsviçre'ye yerleşti. Zürih AKAD Akademisi'nde Ruhbilimleri Geliştirme Psikolojisi üzerine eğitim aldı. Psikiyatri ve tiyatro karışımı terapiyı tamamlayan gösteriler yapmaya başladı.


Doğasında var olan yüz ve beden dilini kullanma yeteneği, kendine özel bir tarz geliştirmesine imkan sağladı. "Harlequin" tiplemesinin önemli temsilcilerinden birisi oldu.


Oyunculuğuna eğitmenliği ekleme ve uygulamaya kolma amacıyla "Riccon Schule" ve "Riccon Academy"i kurdu.


Geliştirdiği "Mizah ile Beden Dili İletişimi" tekniğini kullanarak dünya çapında faaliyet gösteren 1000'i aşkın firmada eğitim sundu. Yunanistan Selanik, İtalya Urbino ve İsviçre Zürih üniversitelerinde dersler verdi.


Avrupa'nın Çeşitli televizyon kanallarında "Mizah ile Beden Dili İletişimi" konulu programlar sundu. Lüksemburg'da yapmış olduğu TV programları en iyı TV programı ödülünü aldı.


Tanınmış aktör ve sahne sanatÇılarına eğitimler verdi. 2006 yılından itibaren "Seeling Stars Hollywood Universal Studios"taki oyunculara verdiği beden dili dersleri ile dikkat Çekti. 2008 yılında "Beden Dili ile İletişim" kitabı Almanya ve İsviçre'deki ulusal kütüphanelerin arşivine seÇıldi.


Sosyal sorumluluk Çalışmalarını "Help Yourself" isimli oluşumun Çatısı altında sürdüren Riccon Doğan, kendi eğitim tekniklerini kullanarak başta UNICEF olmak üzere Çeşitli uluslararası yardım kuruluşları ile Afrika ülkelerinde AIDS'e karşı mücadeleye yönelik Çalışmalarda bulundu. Bu Çalışmalar ona Lüksemburg, İsviçre ve Güney Amerika'da "Yılın Adamı" ödüllerini getirdi. Swaziland kralı tarafından kendisine "Lord" unvanı verildi.


Riccon Doğan verdiği eğitimler ve televizyon kanallarındaki programlarının dışında Afrika'da kaldığı 7 ay boyunca yaptığı iletişim eğitimleri sonucunda İsviçre'de "Yılın Adamı" seçilirken, hayatı bir belgesel olarak çekildi ve "Dünya Barışına Katkı–Nobel ödülü"ne aday gösterildi.


Yayınlanan Kitapları


Bedenin Dili


Şefkat In Şiddet Out