Prof. Dr. M. İhsan Karaman


mikaraman@hotmail.com |

Yazar Ara

Yazar Hakkında

1962 yılında İstanbul'da doğdu. 1986'da İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.
İstanbul Tıp Fakültesi Üroloji Kliniği'nde ihtisas eğitimini tamamlayarak 1991 yılında üroloji uzmanı oldu. 1994'de bir yıl kadar Houston-ABD'de Baylor College of Medicine'de misafir ürolog olarak çalıştıktan sonra, 1996 yılında girdiği sınavı kazanarak üroloji doçenti oldu.
2001 yılında Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Üroloji Kliniği Şefliğine atandı. 2008'de ise üroloji profesörü ünvanını aldı. Dr. Karaman, 2011 yılında ise çocuk ürolojisi yandal uzmanı oldu.
Prostat kanseri konusunda hazırladığı bir bilimsel kitap, katkıda bulunduğu 30'dan fazla kitap bölümü yazarlığı, 250'den fazla ulusal ve uluslararası alanda yayımlanmış bilimsel çalışması ve almış olduğu 250'nin üzerinde uluslararası atıf mevcut. Karaman, aynı zamanda birçok ulusal kongre ve tıbbi toplantının düzenleme ve bilimsel kurulunda yer aldı.
"Türk Üroloji Dergisi"nin de dâhil olduğu 7 tıbbi derginin hakem veya editörler kurulunda yer almakta olan Karaman, aralarında Amerika ve Avrupa üroloji derneklerinin de bulunduğu 5 uluslararası, 10 ulusal tıbbi derneğin üyesi. Prof. Dr. Karaman, Türk Çocuk Ürolojisi Derneği'nin kurucularından ve Türk Üroloji Derneği yönetim kurulu üyesi.
İngilizce ve Arapça bilen Prof. Dr. Karaman, 25 yıllık evli ve iki çocuk babası.
Karaman, 4 yıldan beri, Ülke TV adlı ulusal kanalda "Mutlu Aile" adıyla canlı yayınlanan bir cinsel sağlık ve eğitim programını hazırlayıp sunuyor. Mesleki faaliyetleri yanında, küresel bir sosyal sorumluluk projesi olarak, "Yeryüzü Doktorları Türkiye" adlı uluslararası tıbbi ve insani yardım kuruluşunun yönetim kurulu başkanlığını da yürütüyor.
Prof. Dr. Karaman'a ulaşabileceğiniz medya kanalları:
www.ihsankaraman.com
mikaraman@hotmail.com
http://twitter.com/mikaraman